Trendtour FCSI: bestemming Londen!

Met FCSI inspiratie opdoen  bij de overburen. Welcome to London!

 

Foodservice Consultants Society International (FCSI) afdeling Nederland is een wereldwijde vereniging met circa 1500 foodserviceprofessionals- en consultants in 45 landen. De vereniging een wereldwijd platform voor de belangrijkste consultants op het terrein van foodservice faciliteiten voor horecabedrijven, de institutionele markt, zoals ziekenhuizen, zorginstellingen, penitentiaire inrichtingen, scholen en bedrijfscatering.

Ook de JRM Food & Facilities adviseurs zijn lid van deze onafhankelijke vereniging.
De professionele leden van FCSI kennen alle vakgebieden van de foodservice en bieden innovatieve, effectieve en efficiënte oplossingen van hoge kwaliteit. FCSI is een volledig onafhankelijke vereniging met als doel het vertegenwoordigen en wereldwijd presenteren van de beste foodservice consultants.

Om elkaar te blijven inspireren, het delen van kennis en innovatieve concepten, organiseert FCSI Nederland, workshops en bezoekt zij met de leden nieuwe innovatieve foodservice- en gastvrijheidsconcepten.

Op 7 en 8 juni jl. stond Londen op het programma en zijn we met 12 professionals waaronder de JRM consultants naar Londen vertrokken. Doel was tevens om elkaar in een informele sfeer (nog beter) te leren kennen, daarbij was de gezelligheid en een goede sfeer vanaf de start gegarandeerd.

Op donderdag 7 juni vertrokken we in een strak schema naar Luton Airport Parkway. Maar daar werd door Schiphol mooi ‘roet in het eten gegooid’ en vlogen we met 1,5 uur vertraging naar Londen. Dat we als professionals goed kunnen plannen en kunnen inspelen om een veranderde situatie bleek. We hebben 1,5 uur van de vertraging, met soms zweet op het voorhoofd, met een uur in weten te halen en checkten om 12.00 uur in bij Hotel Motel One.

Hotel One

Hotel Motel On

Motel One is een Duits bedrijf, wat niet alleen voor hoogwaardig design tegen een faire prijs, maar ook voor individualiteit, die elke gast moet kunnen beleven, staat. De individuele design van elke One Lounge, met verschillende werken van internationale kunstenaars en hoogwaardige designmeubels van bijvoorbeeld B&B Italia, Baxter, Fritz Hansen, Jan Kath of Moroso.
Het Hotel heeft geen restaurantfunctie en er kan ’s morgens gebruik worden gemaakt van een eenvoudig maar goed ontbijtbuffet. Daarnaast heeft One een mooie bar en zeer gastvrije medewerkers.

Na het inchecken zijn we aan de hand van een door ons secretariaat ABC Service verzorgde routeboekje, te voet vertrokken naar het moderne Bar restaurant The Shard in het Oblix gebouw

 

Oblix

Oblix/Bar restaurant The Shard.

Oblix aan 31 St Thomas Street, is het adres voor ‘sophisticated, urban dining and world-class cocktails’ in hartje Londen op de 32e verdieping van The Shard. Het uitzicht vanaf Oblix is spectaculair, de rivier glinstert als tin en bussen lijken op Dinky Toys.

Na hartelijk te zijn ontvangen in The Shard en we verrast werden met verschillende hapjes zijn we vertrokken naar;

 

 

 

Borough Market

De Borough Market

De Borough Market is de oudste én bekendste Streetfood market in Londen. Al in de dertiende eeuw begonnen handelaren met het verkopen van hun waar aan de Borough High Street. De sfeer is uitstekend en niet alleen toeristen komen hier een kijkje nemen, maar ook de Londenaren
genieten hier van een heerlijke lunch tijdens de middag of sluiten hun dag af op de Borough Market. Deze bekendste markt van Londen levert producten van hoge kwaliteit. Een dynamische en altijd veranderende plek waar we ons hebben vermaakt over het spektakel en de heerlijke producten.
We hebben genoten van fish and chips tot en met oesters en alles wat daartussen zit.
Na een aantal kilometers in Londen te hebben gelopen, hebben we te veel gezien om hier te vermelden.

Een absolute ‘must see’ was De Duck & Waffle in de Heron Tower 110 Bishopsgate

 

Duck & Waffle

Duck & Waffle

De ervaring van Duck & Waffle begint al bij het reserveren; hoewel ze 24 uur per dag, 365 dagen per week open zijn, het is aan te raden ruim van tevoren een plekje te bemachtigen. De lift naar het restaurant is een beleving an sich. Binnen een paar seconden schiet je van de grond omhoog naar 175 meter hoogte, met een prachtig uitzicht over de hele stad door de glazen deuren. Dit was niet voor iedereen genieten. Er bleken nogal wat tourgasten te zijn met hoogtevrees en dan is een glazen lift aan de buitenkant van het gebouw niet fijn. Boven hadden we prachtig uitzicht en konden we de prachtige bar en het restaurant met open keuken bewonderen.

 

 

 

Leadenhall Market

Leadenhall Market in Gracechurch Street

De Leadenhall Market is een mooie 19de-eeuwse markthal in de City of London. Op de plaats van de Leadenhall Market was in de veertiende eeuw al een markt maar het huidige gebouw stamt uit de 19de eeuw. Op de markt van Leadenhall Market wordt vooral kwaliteit verkocht. Hier koop je heerlijke warme pasta, kaas, vis en delicatessen.
Na de nodige kilometers en indrukken was een mooie Engelse Pint op zijn plaats, waar dan ook gretig gebruik van werd gemaakt.

 

 

 

The Ned Hotel

The Ned Hotel

The Ned Hotel, Poultry 27 Pracht en praal met een prachtige ‘Grandeur’. Het monumentale pand werd in 1924 ontworpen door Sir Edwin ‘Ned’ Lutyens. Van de 225 kamers heeft elke kamer in The Ned stijlelementen die specifiek zijn voor de jaren ’20 en ’30, inclusief vintage objecten, rijkelijk versierde meubels en regendouches. In de voormalige Grand Banking Hall zijn 8 restaurants gevestigd, die een grote verscheidenheid aan gerechten uit allerlei keukens serveren, van Brits tot Noord-Italiaans en van Noord-Amerikaans tot Aziatisch. We kregen een mooie, maar discrete, rondleiding door Marion van de afdeling Guest Relations, waar we werden geïnformeerd over alle hot spots van het hotel. Je waande je in de jaren 30, niet alleen de inrichting (inclusief orkestbak in de lounge) maar ook de medewerkers van housekeeping liepen in zwart met een wit gekant schortje en gekant hoofdkapje. Er zijn in The Ned 1000 medewerkers in dienst om aan alle wensen van de gasten en clubleden te kunnen voldoen. Een weetje, de duurste kamer is 3000,- pond per nacht exclusief ontbijt.

 

We hebben onder het wandelen van locatie naar locatie elkaar nog beter leren kennen en veel kennis gedeeld. Het waren twee mooie dagen waarbij het weer ons zeer gunstig gezind is geweest.
Door dit succes en het enthousiasme zijn de ideeën voor de volgende trend- en inspiratietour al in voorbereiding.

De ervaring van deze tour geeft weer aan dat de voorwaarde voor gastvrijheid in hoge mate wordt bepaald door gastvrijheid die wordt ervaren. Daarnaast zijn vrienden en collega’s met wie je dit deelt van belang om eten & drinken tot een feest te maken en daarvan te genieten. Als de producten ‘eerlijk en heerlijk’ zijn kun je in Londen overal genieten De Borough market of bij The Ned Hotel, het vraagt alleen om een andere portemonnee.

Comments

    Post Comment

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *